Duurzame twee-onder-een-kap-woningen Elan en Gala worden “Nul Op De meter”

De 12 twee-onder-een-kapwoningen van het type Elan en Gala in de laatste fase in Tuinveld zullen straks evenveel energie opwekken als de bewoners verbruiken. Om die reden noemen we ze Nul-Op-de-Meter-woningen (NOM-woning). Koop je een NOM-woning dan heb je bij ‘normaal gebruik’ geen energielasten. En dat is slechts één van de voordelen.

Helemaal nieuw is het NOM-concept inmiddels niet meer. De technieken ervan zijn beproefd en bekend. Vandaar dat je nu ook in Tuinveld kunt kiezen voor een NOM-woning. Duurzaam, slim en comfortabel!

Waarom bouwen we NOM-woning?
Landelijke regelgeving koerst erop aan dat alle nieuwbouw woningen vanaf 2020 bijna energie-neutraal zijn. Dat betekent dat het energiegebruik zover mogelijk wordt teruggebracht door isolatie (met behoud van goede ventilatie) en dat de resterende vraag naar energie duurzaam wordt ingevuld. De NOM-woningen Elan en Gala voldoen bij oplevering al ruimschoots aan die norm.

De techniek achter het comfort

  • Een zeer goed geïsoleerde en kierdichte woning (met een goede ventilatie).
  • Zonnepanelen op de daken.
  • Een ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen.
  • Lucht-water warmtepomp.
  • Vloerverwarming.

Een NOM-woning, wat heb je eraan?

Lekker comfortabel en mooi
Allereerst is een NOM-woning gewoon heel fijn om in te wonen. Er is vloerverwarming, waardoor je geen radiatoren in huis hebt, die veel ruimte innemen. Daarbij is de temperatuur comfortabel. Loop lekker op blote voeten door het huis en voel de warmte. Verder is je woning bijzonder goed geïsoleerd en heeft het nagenoeg geen kieren meer. Geen tocht. En door het ontbreken van radiatoren (je hebt vloerverwarming) is er minder stof in de lucht. Het resultaat: een gezond binnenklimaat!

Handig!
De hypermoderne installatie en thermostaat geeft je inzicht over het energiegebruik en -opwekking. Je hebt er maar weinig werk aan, veel regelt zich vanzelf. Wel handig dat je op een speciale app je verbruik bij kunt houden.

Lagere maandlasten
Ja, de technische maatregelen die we treffen, kosten geld. Dit zie je terug in de koopsom van Elan en Gala. Toch ben je met het kopen van een NOM-woning voordeliger uit. Waarom? De extra financieringskosten zijn lager dan de energiekosten die je normaal hebt. En je kunt bij het kopen van een NOM-woning € 27.000,- meer lenen. Je kunt je voordeel ook zeer eenvoudig zelf berekenen op www.hetkangewoon.nl/maximale-hypotheek-berekenen. Of laat je telefonisch informeren door de klantenservice. Zij nemen graag contact met je op.

Het heft in eigen handen
In een woning die zijn eigen energie opwekt, ben je nog maar beperkt afhankelijk van fluctuerende energieprijzen en stijgende gasprijzen. Je wekt je eigen energie op en bepaalt zelf wat je daarvan verbruikt. Om pieken in het verbruik op te vangen heb je nog wel een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig. Je bent daarbij vrij om de leverancier/afnemer uit te kiezen.

Duurzaam in het kwadraat
De zonnepanelen en warmtepomp hebben een lange levensduur. Concreet: een warmtepomp gaat gemiddeld net zo lang mee als een CV-ketel, namelijk zo’n 15 jaar. De zonnepanelen hebben zelf een levensduur van zo’n 30 jaar. Wel zul je na zo’n 15 jaar de omvormer van het zonne-energiesysteem moeten vervangen. De kosten hiervan zijn slechts een beperkt deel van de totale investering in het zonne-energiesysteem.

Gegarandeerd
We bieden 10 jaar garantie op de energieprestatie in combinatie met onderhoud. SWK (Stichting Waarborgfonds Koopwoningen) checkt dit, zodat de belangen van de kopers goed behartigd zijn. De norm voor de energiebehoefte van je woning wordt op basis van de zogenoemde EPC berekening van de woning vastgesteld.

En hoe nu verder?
Waar moet je rekening mee houden, wat kun je zelf doen om het energieverbruik te beperken en hoe werkt de techniek. Als je besluit een NOM-woning te kopen nemen we alle tijd om je uit te leggen hoe het allemaal precies werkt. Uiteraard ontvang je uitgebreide documentatie, zodat je thuis alles op je gemak kunt doorlezen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Liesbeth Bruggeling
Helm & Heus Makelaars
Vreeburghlaan 1
2691 AA 's-Gravenzande
0174 419000
nieuwbouw@helmheus.nl

Liesbeth Bruggeling

Marcel Crans
Helm & Heus Makelaars
Vreeburghlaan 1
2691 AA 's-Gravenzande
0174 419000
nieuwbouw@helmheus.nl

Marcel Crans
Ligging van het project